Sommerturen 2024

Sommerturen 2024

Publisert av Vidar Ingebretsen den 25.06.24.

Etter oppmøte på Rygge satte et flott miks av 356, 911 og 912 kursen mot Auto Tech Sport på Rudskogen. Dette er et verksted som har spesialisert seg på Porsche men tar også andre biler. Da vi var innom var det vel ca 10 Porscher i verkstedet og en Ford Mondeo, som dermed så ut som at den var på feil sted.  Kim Karlsen, som er både daglig leder og deleier av bedriften, ga oss en god innføring i hva dette verkstedet driver med, og hvilke tjenester de kan levere.  Etter dette fikk vi en omvisning på Rudskogen sitt nye bygg som inneholder møterom, restaurant, VIP. tribune og mye mer. Et flott anlegg av internasjonal klassesom som absolutt er denne banen og motorsporten verdig.

Fra Rudskogen gikk turen på koselige småveier til Strømstad. Her var det bestilt lunsj for oss på Laholmen. Meget god mat og flott utsikt over skjærgården gjorde dette til en hyggelig lunsj. Derfra fortsatte vi langsmed västkusten til Grebbestad. Her gjorde vi vår plikt med å handle på Systembolaget før vi satte kursen mot Hensbacka Herregård i Munkedal. En ærverdig herregård med hyggelige rom og en fantastisk middag.

Lørdagen startet med oppholdsvær så vi brettet ned taket på vår 356, og ble guidet av Sven og Pernille på flotte småveier til Saab museet i Trollhättan. I det vi parkerte begynte det å regne, så denne timingen var perfekt. Saab museet er meget interessant som viser fabrikkens utvikling fra Ur-Saaben som ble vist til pressen i 1947, til de siste bilene som ble produsert. Det er spennende å se hvordan Saab alltid har vært litt annerledes med totakt motorer, senere motor og girkasse bygget som en enhet, til å være tidlig ute med turbo. Dagen i Trollhättan ble avsluttet med en liten kjøretur ned til slusene og en lunsj på en av byens restauranter med utsikt over kanalen. Været var dessverre ikke helt med oss så etter lunsj satte vi turen rett mot F…. Åmål hvor Stadshotellet i Åmål var klare til å ta oss imot.

Ur Saaben fra 1947

Monsteret,,et forsøk på å settte sammen to motorer. Ble nok alt for tung foran og mistet alle kjøreegenskaper.

Lunsj i Trollhättan

 

Under middagen dukker det opp en kar som lurer på om det er vi som eier alle de flotte bilene på utsiden, noe vi bare kunne bekrefte. Han forteller at han heter Mathias Fahlke og driver Fahlke Classic Cars noen hundre meter fra hotellet. Det ble raskt besluttet at vi gutta skulle neste morgen, mens damene kunne nyte en lengre frokost.  Fahlke Classic Cars er et restaureringsverksted som har spesialisert seg på VW og Porsche.  De gjør alt i eget hus med unntak av overhaling av motorer og lakkering, men her hadde de lokale underleverandører. Vi fikk et meget godt inntrykk av verkstedet deres, og her utføres det arbeid av høy klasse.

Mathias Fahlke forteller om verkstedet 

En tidlig Targa til restaurering

Arbeidene deres holder en meget høy klasse

Etter å ha sjekket Yr bestemte vi oss for at taket kunne gå ned på turen fra Åmål til Kornsjø. Nok en gang flotte småveier og været holdt fint for å kjøre kabriolet. På Kornsjø ble vi delt i to grupper, Damer og Herrer.  Som høflige Herrer lot vi Damene få første tur med dampbåten Prøven fra 1898.  Deretter skiftet vi slik at det ble Herrenes tur til å prøve dette fartøyet. Det ble en flott tur, der vi kunne se en helt åpen dampmotor som drev oss av gårde med 5 kilo trykk på kjelen. Det hele godt krydret av en skipper som fortalte litt om historien til båten, om Kornsjø, og om dagens politikk og gud vet hva han ikke skravlet om. Alt på sin umerkede Østfoldsdialekt med en del ord og utrykk der jeg egentlig hadde trengt tolk. Men fornøyelig var det.

Årets klubbtur ble avsluttet på Degernes Motormuseum. Her har Erik og Mary-Ann Gjermundsen bygget opp en flott samling av mikrobiler.  Erik ga oss en god innføring i hvorfor disse bilene ble laget og hvorfor det er relativt mange av dem i Norge. Vi lærte masse om konstruksjonen av de forskjellige bilene, og Erik er en sann entusiast på området som gjerne forteller.  På Degernes er det også en fuglepark som noen av oss også tok en tur i.

Fra Degernes motormuseum

Nok en sommertur med 356 klubben er over, alle koste seg hele veien og spesiell takk til Sven Furuly og Pernille Varre som lager disse flotte turene. Mye spennende å se på, flotte veier og fine hoteller.  I år som tidligere år var det også forskjellige Quiz oppgaver på kveldene - noe vi setter stor pris på!